2023

Spälô högt

Den elfte revyn i ordningen blev ett riktigt revyspel på Brånens festplats. Hela 2730 personer samlades under de två spelveckorna för att se vad ensemblen hade innanför rockärmen. Det senaste valet och föreningen mellan S och M i Malung gav upphov till den sedermera publikfavoriten Par i kungar. Orkestern utökades detta år och så även ensemblen på scenen. Staben runt om bestod av närmare 100 frivilliga.

 
 

2022

Ôppkôrkin

Sommaren 2022 spelades jubileumsrevyn Ôppkôrkin – årgång 10, helt utan restriktioner på Brånen i Öje. Biljetterna gick åt som smör i solsken, och alla 2 250 stolar fylldes med publik. Det blev en riktig skrattfest där ensemblen blandade årets händelser med nostalgiska inslag. Toppmötet och Livet på kooperativet var givna nummer från tidigare revyer. Jubileet till ära fanns även en fotoutställning samt möjlighet till en trerätters middag.

2021

TÂlöst

Pandemin tvingade revyn att ställa in sin premiär i januari. Idén om en sommarrevy utomhus växte fram och den andra juli hade revyn premiär på Brånens festplats i Öje. Temat till denna revy kom sig ur pandemins upphov och hysterin kring hamstring av matvaror. Mycket kom att handla om pandemin men även lokalförsörjningsplaner och vindkraft såklart. På tio dagar spelades 17 föreställningar för 1.700 besökare i folkparken.

2020

På dzöfft vattn

Många hade varit ute på djupt vatten, inte minst kultur- och fritidsnämndens ordföranden i Malung. Vindkraftsdebatten eskalerade och det stormade i kommunen. Dessutom fick man stänga igen badhuset på grund av legionellabakterier. Detta gestaltades skämtsamt och mycket vasst av revy-gänget som kanske även de var ute på djupt vatten. 15 föreställningar sålde slut långt innan premiär och totalt 1.800 personer såg revyn.

2019

Skruv te ä

Ett byggvaruhus slog upp sina portar i Malung och revyn fick ett byggtema. Vid Kläppen byggdes ett nytt hotell som invigdes av de återkommande karaktärerna från Lima. Hela 14 personer medverkade i denna föreställning som spelades vid 10 tillfällen för 1.200 besökande. Revyn fick mycket fina recensioner och kvalificerade sig till Revy-SM i Östersund med dansnumret Flammorna som gick hela vägen till final.

2018

Far ô flög

Efter fem år i Lännviken ville ensemblen prova sina vingar och flyttade produktionen till Öje Centrumhus. Ensemblen förstärktes med nya skådespelare och dansare samt en alldeles egen revyorkester. Detta år var flygplatsen i Sälen i ropet, därav var ämnet till revyn givet. Sketcher som Flögturn, Livet på kooperativet och Sagan om Vamas blev fullkomliga succéer. 600 personer skrattade gott detta år.

2013-2017

Spelades i Lännviken

De första fem revyerna spelades i en förhållandevis liten källare i Lännviken. Vid revyns urpremiär var skådespelarna tillika manusförfattarna endast 11 år gamla. Inträdet var vid denna tid 10 kr. Sista året i Lännviken besökte 200 personer jubileumsrevyn Trättskurär. Där dök scenarbetare Johan Henriksson upp som gubben i lådan och gjorde en uppskattad imitation av dåvarande kommunalråd Kurt Podgorski.

Bildarkiv

Kika gärna igenom bildarkivet nedan från tidigare års föreställningar.